Notícies

Post Image

L'Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa ha programat diversos actes per a celebrar “Els Sants de la Pedra”, destacant la tradicional romeria i l'entrada de moros i cristians. Les festes començaran este dijous 8 de setembre, dia en que els més xicotets podran fer un taller de “fanalets” amb melons des de les 18:30h en el camp de futbol. Per al divendres 9 està prevista la cercavila de fanalets amb la colla de Dolçaines i Tabals de l´Alqueria i la gegant Beatriu d´Urrea a les 20:30h, tot seguit hi haurà sopar de putxero a les 21:30h organitzat per l´associació de moros i cristians al Parc de l'Oest i a les 00:00h discomòbil.

 Ja per al dissabte dia 10, s´ha organitzat un esmorzar popular a les 10:00h al Parc de l'Oest seguit d'una desfilada informal dels moros i cristians a les 11:30h. A la vesprada, a les 19:00h es realitzarà l'entrada de bandes i a les 19:30h l'entrada dels Moros i Cristians que recorrerà els carrers Sant Jaume, Nou, Esperança, Màrtirs i acabarà al camp de futbol. Finalment, el diumenge dia 10 estarà dedicat als Sants de la Pedra, amb la tradicional romeria a les 9:30h fins a l'ermita amb la colla de dolçainers i tabaleters de l’Alqueria i la gegant Beatriu d’Urrea. A les 10:00h es realitzarà una missa en honor a Abdó i Senén, Sants de la Pedra, i en finalitzar hi haurà un esmorzar popular.

Aquesta festa en homenatge als sants Abdó i Senén, coneguts com els Sants de la Pedra, representen el patronatge dels agricultors de la majoria del territori valencià, i a més és també una manera d'acomiadar l'estiu.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de l'Alqueria, Ana Llopis, vol estendre la invitació festiva no sols a tots els veïns i veïnes de la localitat, sinó també «a la gent dels pobles veïns de la comarca. Fer d'aquestes festes unes festes de tots, volem que participen i disfruten del nostre poble i de les nostres associacions i tradicions».

Tornar

Consulta açí els horaris d'atenció al públic del nostre Ajuntament de forma directa

Veure horaris