Notícies

Post Image

El Plenari Ordinari del mes de gener va aprovar este dilluns 30 de gener el Pressupost General per a l’exercici 2023 que ascendeix a 1.426.469,00€. Dins de les partides cal destacar l’esforç que ha fet el govern municipal per a augmentar les ajudes als veïns i veïnes del poble. Ajudes com ara el xec bebè amb 5.200€ pressupostats que es traduiran en una ajuda directa de 400€ a cada família que haja tingut un fill/a o haja adoptat o acollit en 2022. També és destacable la partida per a subvencionar les vacunes recomanades però no cobertes per el sistema de sanitat, amb un pressupost de 2.100€, augmentant a més del doble que a l’exercici anterior.

Pel que fa als estudiants, l’Ajuntament ha pressupostat diferents partides amb un total de 19.800€ en ajudes tant per a estudis universitaris, alumnes de batxiller i cicles formatius, pràctiques universitàries, alumnes de música o material escolar. Aquest any està previst fer una inversió de 5.000€ per a la compra de tablets per als alumnes i d’esta manera es vol ajudar a les famílies amb les despeses en matèria d’educació.

El pressupost municipal per al 2023 contempla també una partida de 50.000€ per a fer el projecte del magatzem municipal, que es sumaran als 405.000€ que posa la Diputació dins del Pla d’Inversions 22-23 i que ajudaran a portar endavant esta infraestructura. També s’han pressupostat 4.490€ per a instal·lar plaques solars al poliesportiu, amb un cost de 25.400€ i que estan dins del Pla Reacciona. Estes aportacions que fa l’Ajuntament complementaran a les subvencions de la Diputació, la Generalitat i Fons Europeus per a poder realitzar inversions per millorar les instal·lacions del municipi.

L’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa ha consignat dues partides per a fomentar l’ocupació en el poble i d´esta manera activar l’economia i oferir oportunitats laborals a veïns i veïnes del municipi. D’una banda el programa d’ocupació social té una partida de 10.000€ per a contractar a dones que estiguen a l’atur amb situació de vulnerabilitat. D’altra banda es destinaran 15.000€ per al pla de suport de l’economia local, en la que es contractaran a persones aturades de l’Alqueria alhora que es recuperen espais urbans deteriorats, amb contractacions que tindran una durada de entre 2 i 6 mesos. “Fem un gran esforç per donar oportunitats laborals i millorar l’empleabilitat dels nostres veïns i veïnes, i per això destinem una part important del pressupost per a ajudar a les famílies amb els recursos dels que disposem”, ha afirmat l’Alcalde Voro Femenía.

Tornar

Consulta açí els horaris d'atenció al públic del nostre Ajuntament de forma directa

Veure horaris